Smaakprofiel winterrose

Winter Rosé heeft de feestelijke kleur van een rode kerstbal. In het glas danst het licht omdat het gedeeltelijk wordt doorgelaten en in het glas reflecteert. Een glas Winter Rosé creëert daardoor een warme sfeer.

De neus is expressief en kruidig met hinten van confituren van rood fruit.

In de mond is de rosé rond en gelaagd en goed in balans met de milde zuren. 

In de afdronk een klein bittertje.

==========================================================================

In het marktonderzoek is onderzocht in hoeverre het smaakprofiel van de Winter Rosé tegemoetkomt aan de verwachting van de respondenten. De uitslag van de enquête is als volgt:

Kleur           8,4
Geur           7,6
Smaak        7,6
Afdronk      7,6
Lekker?      7,8
============================================================================

De Winter Rosé-spijs combinaties zijn nog in onderzoek. Het zijn met name de chefs van de restaurants die zich hierop richten. Het blijkt tot nu toe dat de Winter Rosé heel goed combineert (paart) met winterse stamppotten die niet te zoet zijn. Denk hierbij aan:

·        Stamppot andijvie (spekjes/pijnboompitjes/bal gehakt)
·        Stamppot boerenkool (met rookworst)
·        Stamppot veldsla  
·        Stamppot snijbonen

Gerechten waar wortel in zit zijn snel te zoet, dus Winter Rosé met stamppot peen en uien is niet een heel goede combinatie. Ook de combinatie met zuurkool is niet ideaal. Zuurkool combineert heel goed met Riesling, omdat deze kan opboksen tegen de zuren van de zuurkool.

Restaurateurs gaan ook experimenteren met vis die structuur heeft (zoals zeewolf) en met wit vlees (zoals eend, kip, kalkoen en parelhoen). De combinatie hoeft overigens niet persé een maaltijd te zijn. Dat kunnen ook kleine hapjes zijn, bijzondere snacks, bepaalde soepen, etc.

Mocht u een nieuwe Winter Rosé-spijs combinatie ontdekken, dan wordt deze met verwijzing naar de chef en het restaurant op deze pagina genoemd.